Maistelussa TallinkSiljan laivan kuohuviini

Tiistai 13.3.2018

Viikonlopun kunniaksi päätin ottaa jo pitkään hyllyssä maanneen TallinkSiljan laivan kuohuviinin maisteluun. Laivan viinit ovat mielestäni hyviä siitä syystä, että ne on valittu sopimaan monenlaisille ruoille ja käyttötarkoituksille.

Brioso Spumante Extra Dry

Tenuta Barbon sijaitsee Trevison maakunnassa, Veneton alueella. Barbonin tilalla on

IMG_7736.JPGpitkä historia 1900-luvun alusta alkaen osuuskuntaviljelijöinä. 60-luvulla perheelle tarjottiin mahdollisuus itsenäistyä ja lunastaa tarhat itselleen osuuskunnan hajottua, jolloin Lorenzo Barbon tarttui tilaisuuteen ja alkoi valmistaa viiniä omalla nimellään. 

Vuodesta 2006 Lorenzon poika Luca otti vastuun perhetilastaan ja on vienyt heti aloituksestaan alkaen kestävän kehityksen periaatteita käytäntöön tarhoille ja viininvalmistamoon. Tänä päivänä tila tuottaa laajalti erilaisia viinejä erikoistuen Proseccon ja Spumanten tuotantoon.

Viini on väriltään hento, oljenkeltainen. Sen tuoksusta mieleen tulee ensimmäisenä vihreä omena ja päärynä. Puhdaspiirteisestä tuoksusta voi aistia myös hieman kukkaisia aromeja.

Maku on lähes kuiva, puhtaan hedelmäinen ja se toistaa tuoksun aromit. Viini saa mukavasti ryhtiä sitruksisesta hapokkuudestaan.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: viinivinkki, viikonloppu, kuohuviini, laivan viini, tallinksilja