Hifistelyn makua ja kuulumisia

Sunnuntai 2.12.2018 klo 18:49

Marraskuu meni ja joulukuu tuli... Olen viimepäivien ajan hakenut inspiraatiota uusien postausten tekemiseen - tosin hieman huonolla onnella.

Viikko sitten perjantaina ihmisiä ostoksille yllyttävä Black Friday sai minutkin liikkeelle ja teinkin Verkkokauppa.com:ista hyvän löydön. Olen jo pitkään harkinnut alkavani keräilemään Riedelin Veritas merkkisiä viinilaseja ja yllätyksekseni huomasin, että ne olivat mukavassa -20% alennuksessa Black Fridayna. Ryhdyin samantien tuumasta toimeen ja tilasin kahden lasin paketin Riedel Veritas Cabernet Glass -punaviinilaseja. Laseja oli tarjouksessa rajoitettu määrä, joten oli pidettävä kiirettä niiden tilaamisessa. 
Oli hauska huomata miten Black Friday tosiaankin saa ihmiset liikkeelle, kun Verkkokauppa.comin sivut olivat torstai-iltana kymmenen jälkeen aivan nurin.

Image-21.png

"Riedel Veritas Cabernet lasin maljaosa on tarpeeksi iso, jolloin se tuo esiin klassisen rypälesekoituksen merlot, cabernet sauvignon syvät, tummat aromit ja antaa viinille tilaa avautua. Pienessä lasissa Bordeaux-viini maistuu yksiulotteiselta ja tanniiniselta. Korkea maljaosa saa aikaan sen että viini virtaa kovalla nopeudella suun takaosaan. Tällä on kaksi vaikutusta; täyteläisyyden kokeminen kun koko suu aistii viiniä sekä ikenien ja tanniineille herkän suun etuosan välttäminen. Leveä suuaukko tuo raikkautta raskaaseen tammiseen viiniin. Pienemmässä lasissa raskaat aromit eivät haihdu, joten viinistä jää suurin osa kokematta."

Image-22.png

Black Fridaysta tarttui matkaan myös dekantteri

Tulen varmasti kertomaan käyttökokemuksia sekä laseista että dekantterista heti, kunhan saan ne käyttöön ja jatkan lasikokoelman keräämistä!

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: viinilasit, dekantteri, karahvi, riedel, black friday