Kasvisruokaa ja Sauvignon Blancia

Keskiviikko 14.11.2018 klo 10:00


Bongasin lokakuussa Juomavinkin nettisivuilta mielenkiintoisen kasvisruokareseptin, jota päätin tänään harmaan syyspäivän ratoksi kokeilla. 

Syksyn aikana kasvisruoat ovat alkaneet kiinnostaa minua entistä enemmän ja olen tajunnut, että kasviksista voi saada aikaan jotain todella maukasta. Nyt sesongissa olevat sienet ovat yksi lempiherkkujani ja niistä saa loihdittua monenmoista.

Tänään ei kuitenkaan keskitytä sieniin, vaan ryhdyin valmistamaan paahdettua suippopaprikaa, ohraa, bataattia ja wasabimajoneesia.

IMG_7999.JPG

Ruoan kaikki komponentit; niin bataatit, paprika ja sen täyte kuin wasabimajoneesi toimivat keskenään todella hyvin. Herkullista kasvisruokaa.

IMG_8015.JPG

Ruoan seurana maistelin australialaista Oxford Landing Sauvignon Blanc 2015 valkoviiniä. Oxford Landing -viinitila sijaitsee Murray-joen varrella, lähellä Waikerien kaupunkia. Wyndham Hill Smith, neljännen polven viininviljelijä Smithin perheestä, aloitti viininviljelyn alueella vuonna 1958. Oxford Landing on saanut
nimensä entisaikojen lammasfarmareilta, jotka pysähtyivät joen varrelle lampaitansa juottamaan. Oxford Landig kuuluu Hill Smithin perheen omistamalle 160-vuotiaalle Yalumban viiniliikkeelle.

Brittiläinen Samuel Smith perusti Yalumban vuonna 1849. Hän toi tuolloin perheensä Australian Angastoniin uuden elämän toivossa. Samuel Smith osti 30 eekkeriä maata ja raivasi sen poikansa kanssa – ensimmäiset köynnökset istutettiin kuun valossa.

Viini on lasissa vaalean oljenkeltaista ja hieman vihertävää.
Tuoksusta voi aistia Sauvignon Blanc rypäleelle ominaista mustaherukan lehteä. Siitä voi löytää lisäksi sitruunaa, karviaismarjaa, hieman ruohoa ja yrttisyyttä. Maku seuraa tarkasti tuoksun aromeja.

Viini toimii annoksen kanssa hienosti ja kokonaisuus on varsin tasapainoinen.


Ruokareseptit:

2 suippopaprikaa

Täyte:

2,5 dl vettä

0,75 dl Torino ohranhelmiä
½ kasvisliemikuutio
50 g ruskeita herkkusieniä tai siitakesieniä
25 g cheddar-juustoa
½ prk (60 g) smetanaa
Suolaa
Mustapippuria
Pari oksaa persiljaa
2 pienehköä bataattia
Voita
Wasabimajoneesi:
1 dl Hellman’s majoneesia
¼ tl Wasabitahnaa
Tilkka sitruunamehua
Suolaa

Aloita laittamalla bataatit uuniin. Laita uunivuoan pohjalle pieni kerros karkeaa merisuolaa ja laita bataatit suolan päälle. Kypsennä 175 asteisessa uunissa n. 1,5 tuntia tai kunnes bataatit ovat pehmeitä ja kypsiä. Anna jäähtyä.

Tee wasabimajoneesi sekoittamalla sen aineet keskenään niin, että wasabi sekoittuu majoneesiin kunnolla.

Tee sitten paprikan täyte. Keitä Torino ohranhelmiä kasvisliemessä 15min. Kaada vesi pois.

Viipaloi sienet ja paista niitä öljytyllä pannulla hetki. Lisää sienet ohran joukkoon. Raasta cheddar joukkoon, lisää smetana, mausteet ja hakattu persilja. Sekoita hyvin.

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Halkaise paprikat pitkittäin, poista siemenet ja valkoiset osat. Täytä paprikan sisäpuoli täytteellä ja aseta täyte alaspäin uunipellille.
Kypsennä paprikoita uunissa 8-10 min tai kunnes pinta alkaa reilusti tummua.
Ota sivuun.

Leikkaa bataatista 2 cm paksuja siivuja, poista kuori ja halkaise puolikuun muotoon. Paista pannulla voissa kunnes saavat hyvän paistopinnan.

Nosta paprika lautaselle ja poista paprikan kuori. Kokoa annos.

Resepti (c) Juomavinkki.fi
Linkki reseptiin >>

Avainsanat: kasvikset, kasvisruoka, viini, valkoviini, sauvignon blanc, oxford


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini