Maistelussa punaviini Australiasta: Hardys Stamp Shiraz Cabernet 2015

Torstai 21.6.2018 klo 10:59


Mikäs sen parempaa tuulisena kesäiltana on, kuin maistella punaviiniä kera hyvän ruoan hyvässä seurassa. Eilisiltana maistelin punaviiniä Australiasta

Hardys Stamp Shiraz Cabernet 2015

IMG_7890.JPGHardysin viinitalon perusti vuonna 1853 Thomas Hardy. Alkujaan viinitila sijaitsi Adelaiden lähistöllä, jossa yrityksen pääkonttori sijaitsee. Nykyään he ostavat ja viljelevät rypäleitä ympäri Australiaa.

Thomas Hardy oli ensimmäinen australialainen viinintuottaja, joka teki viinejä vientiin. Nykyään Hardysin viinejä nautitaan 52 maassa ja niitä myydään maailman laajuisesti yli 139 miljoonaa pulloa vuosittain. Tämä tarkoittaa sitä, että joka neljäs sekunti avataan jossakin päin maailmaa Hardys-viinipullo.

Hardysin viinit tuotetaan parhaista rypäleistä, jotka on tuotettu parhailla tarhoilla ja ne edustavat sitä mitä Australia voi parhaimmillaan viineillään tarjota. Hardys Stamp-tuoteperheen viinit ovat kahden rypälelajikkeen viinejä, joiden ideana on esitellä periaustralialaista tyyliä blendata eri rypäleitä, jotta viiniin saataisiin parhaalla tavalla moniulotteisuutta, johdonmukaisuutta, tasapainoa ja rakennetta.

Stamp-sarja tarjoaa laadukkaita, mutta helposti juotavia viinejä. Viineissä on samaan aikaan miellyttävää raikkautta, ryhtiä sekä hedelmäisyyttä. Stamp-sarjan etiketeistä löytyy postimerkkejä, jotka juontavat juurensa alkuperäisiin postimerkkeihin vuodelta 1937.

IMG_7903.JPGHardys Stampin Shiraz Cabernet on väriltään kirkas ja syvänpunainen. Viinissä on melko runsas ja kypsän marjainen tuoksu, josta voi aistia tummia marjoja sekä hieman paahteisuutta ja makeaa mausteisuutta. Hetkeä myöhemmin tuoksussa häivähtää hieman kahvia muistuttavia aromeja. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromit ollen sekin kypsän marjainen. Maussa on myös pippurisuutta. Viinissä on hyvä tasapaino runsaan hedelmäisyyden ja tanniinien välillä. Jälkimaku on melko pitkä ja kypsän marjainen.

Mielestäni ihan maistuva viini - ei nyt mikään säväyttävä - mutta voisi mennä ihan hyvin vaikka hieman punaiseksi jätetyn lihan kaverina tai ihan sellaisenaankin viileänä syysiltana.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini