Juustoja ja jälkiruokaviiniä

Keskiviikko 13.6.2018 klo 11:55


Pitkän aikaa on mielessä ollut maistella juustoja ja jälkiruokaviiniä. Kaikki mikä on toteutettavissa toteutetaan, joten tässäpä olisi postaus juustoista ja jälkiruokaviinistä, jotka olivat maistelussa viime sunnuntaina.

KWV Classic Collection Cape Tawny

IMG_7799.JPGKWV sijaitsee kauniin Paarl-alueen sydämessä. Viinitehdas on maailman suurimpia ja nykyäänkin käytössä oleva viinikellari rakennettiin vuonna 1930. Sitä on kunnostettu viime vuosien ajan perusteellisesti. Kellarissa on riveittäin tynnyreitä, enimmäkseen ranskalaisia, mutta myös amerikkalaisia ja unkarilaisia.

KWV perustettiin vuonna 1918 Etelä-Afrikan viinintuottajien yhteenliittymänä. Tarkoituksena oli selviytyä suuresta ylituotannosta ja dramaattisesta hintojen laskusta, joka oli kohdannut etelä-afrikkalaista viinielinkeinoa. Vuodesta 1997 organisaatio on pörssinoteerattu osakeyhtiö ja yksi maan ehdottomasti tärkeimmistä toimijoista viinin- ja alkoholintuotannossa.

Kaikkien tuottajien ja viinitarhojen rypäleet pidetään viinitehtaassa erillään ennen lopullista sekoitusta, jotta pystytään takaamaan KWV:n tuotteiden korkea laatu.

KWV Classic Collection Cape Tawny väkevöidään viinitisleellä käymisen keskeyttämiseksi, kun haluttu jäännössokerimäärä on saavutettu. Tämän jälkeen Cape Tawny kypsyy 8-10 vuoden ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viinissä on jäännössokeria 150 g/l.

KWV Classic Collection Cape Tawny on väriltään punertavan meripihkan väristä. Sen tuoksu on avoin ja makea, siinä on kuivattuja hedelmiä kuten rusinaa, taatelia ja luumua. Tuoksussa on myös hieman paahteisuutta ja aavistus toffeeta. 

Erittäin makea ja suuntäyttävä maku toistaa tarkasti tuoksun aromimaailman. Jälkimaku on melko pitkä, tasapainoinen ja makea.

IMG_7815.JPG

Kuten otsikosta voi päätellä, maistelin tätä Cape Tawnya italialaisten parmesaanin ja pecorino -juustojen sekä mansikoiden kanssa. Parmesaani jäi mielestäni hieman viinin jalkoihin, mutta pecorino ja mansikat taas toimivat viinin seurassa hienosti ja yhdistelmä oli tasapainoinen ja maukas. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini