Back in business

Lauantai 12.5.2018 klo 13:01


OYJI94901.JPG

Hei vaan ja aurinkoista kesän alkua kaikille!

Vihdoinkin olen löytänyt taas kiinnostuksen blogin kirjoittamiselle. Viime postauksesta onkin jo melkein hurjat kaksi kuukautta aikaa. Nyt kuitenkin päätin istahtaa hetkeksi ihanaan auringonpaisteeseen, ottaa läppärin ulos mukaan ja vähän kirjoitella. Kauniista ja helteisistä kesäsäistä on saatu nauttia nyt tovi. Toivottavasti nämä kelit jatkuisi koko kesän - tai ainakin suurimman osan kesää. 

Mitä kuuluu?

Se on hyvä kysymys ja vastaus siihen on, että joka päivä parempaa. Koulu- ja työmaailmaan ei kuulu tällä hetkellä oikeastaan mitään, sillä uupumus on ajanut minut sairaslomalle. Kevät ja alkukesä on siis mennyt rennoissa meiningeissä. Kauniista kesäsäistä tulinkin nauttimaan mökille.

Rieslingit maistelussa

Inspiraationi tähän postaukseen sain itseasiassa eilen illalla, kun maistelin kahta eri riesling-viiniä. Ajattelin, että tästä voisin pitkästä aikaa kirjoittaa postauksen ja niin teinkin. Innokkaana kotikokkailijana tietenkin tekaisin viinin seuraksi ruokaa, joka oli tällä kertaa savulohi-avokadopasta. Mukavan kesäinen ruoka, suosittelen.

Moselland Riesling Kabinett 2016

IMG_08651.JPGMoselland eG on Mosel-Saar-Ruwerin alueen viinitarhojen yhteenliittymä, johon kuuluu yli 3000 tarhaa. Mosellandin vuosituotanto on noin 22 miljoonaa litraa, josta 250 000 litraa on Moselin Riesling-viinejä. Valikoimissa on satoja laadukkaita, alueelle tyypillisiä, keveitä ja hapokkaita viinejä. Moselland tunnetaan arvonimellä Riesling Expert. Vaikka saksa on aiemmin tunnettu makeahkoista valkoviineistä, on nykyisin saatavilla yhä enemmän tyylikkäitä, kuivia ruokaviinejä.

Moselland Riesling Kabinett 2016, jota maistelin savulohi-avokadopastan seurana osoittautui minulle hyvin positiiviseksi yllätykseksi. Olen viimeaikoina maistellut yhä enemmän erilaisia makeita jälkiruokaviinejä ja niistä on tullut melkeimpä suosikkejani. Kuten siis arvata saattaa, tämän Riesling-viinin pieni makeus sai hymyn huulilleni.

Viini on tuoksultaan omenainen ja sitruksinen. Maku on puolikuiva, kevyt ja toistaa tuoksun aromit. 

Miellyttävän tasapainoinen viini toimi mielestäni kivasti savulohi-avokadopastan kaverina ja meni mainiosti myös seurustelujuomana. Uskoisin viinin toimivan hyvin myös hieman maustetumman, esimerkiksi itämaisen ruoan seurana. 

Tervehdys keväisestä Tukholmasta

Alle olen hieman laittanut kuvia Tukholman matkastani vappuna. 

IMG_09871.JPG
Kaknästornet

IMG_09831.JPG

IMG_09841.JPG

IMG_09911.JPG

IMG_09921.JPG
En edes tiedä, mikä tästä puusta teki kuvauksellisen... mutta se oli pakko pysähtyä kuvaamaan!

Ja tietenkin innokkaana laivakuvaajana... tässä muutama otos vastaan tulleista aluksista...

IMG_09931.JPG
Tallinkin M/S Victoria

IMG_10041.JPG
Viking Linen M/S Amorella

IMG_09461.JPG


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini