Flunssaa ja mautonta murkinaa

Sunnuntai 18.3.2018 klo 11:29


IMG_08471.JPG

Huh, flunssan kourissa taas - jo kolmatta kertaa tämän vuoden aikana. Kumma juttu. Ja tietenkin se iski juuri sille päivälle, kun tarkoitus on kokata vähän pidemmän kaavan mukaan, kalliimmilla raaka-aineilla ja nauttia viikonlopusta hyvän ruoan ja juoman kera. Maku ja hajuaistini kuitenkin sitten kärsivät tästä flunssasta johtuen, joten kaikki maistuu ei millekkään ja viinitkin saa jopa viinihullun irvistämään.

IMG_7771.JPG IMG_08511.JPG

Illan viineinä toimi alkuruoan kurpitsakeiton sekä hummerin kaverina ranskalainen Plaimont Sauvignon 2016. Tuoksultaan vihertävänsävytteinen viini toimi hyvin kurpitsakeiton seurana, mutta vielä paremmin hummerin kanssa. 

Pääruoan pippuriporon, paistettujen mustajuurten sekä stout-katajanmarjakastikkeen seuraan valitsin punaviinin Chilestä: Mayu Reserva Carménère 2015. Tuoksultaan tummasävytteinen ja kypsän marjainen viini ei saanut minua vakuuttumaan vaan irvistämään. Poron pippurisuus korosti ärsyttävästi jälkivaikutelmaltaan hieman pippurista viiniä enkä pitänyt yhdistelmästä. Liekö johtuu juurikin minua piinaavasta flunssasta. 

IMG_08411.JPG IMG_08391.JPG

Alkuruoan kurpitsakeitto meinasi epäonnistua täydellisesti, kun K-ruoka -sivuston resepti kehottaa laittamaan niin paljon nestettä että keitosta tulee kuin vettä. Pelastin tilanteen kuitenkin ruokalusikallisella vehnäjauhoa ja keittämällä keittoa miedolla lämmöllä vielä 2 tuntia. Lopulta keitosta tuli kuitenkin hyvää, mutta sen suolaisuus hieman korostui keittämisen aikana - joka ei kuitenkaan haitannut.

Myös ensikokemus hummerista oli varsin loistava. Vaikka maku- ja hajuaisti olivatkin hieman hukassa.

IMG_08461.JPG

Illan pääruoka: pippuriporoa, paistettua mustajuurta ja stout-katajanmarjakastiketta. Oikeasti en edes ostanut stout-olutta vaan tyrkkäsin kaksi desiä koffia kastikkeen joukkoon. Hirmu makea kastike toimi kai ihan hyvin poron kanssa, poro oli itsessään melko mautonta vaikka olikin hyvin pippuroitu ja paistomittarikin oli rikki.

Ehkä ensi kerralla onnistaa vähän paremmin, mutta tämän pistän nyt flunssan piikkiin.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini