Fine Dining Blog Series, osa 3: Restoran Dominic, Tallinna

Tiistai 6.3.2018 klo 16:42


IMG_08011.JPG

Vihdoinkin kolmannen Fine Dining blogisarjan postauksen aika! Tällä kertaa vuoroon pääsi Restoran Dominic jälleen Tallinnasta. Tallinna on hyvä ravintolakaupunki ja sieltä löytyy monenlaista hyvää ravintolaa esimerkiksi Vene-kadulta.

Flunssastani johtuen en oikein jaksanut odottaa ravintolalta mitään - muutakuin Fine Diningia. Odotin kuitenkin enemmän, mitä sain. Ravintola valikoitui tähän postaukseen oikeastaan Tripadvisorin hyvin arvostelujen vuoksi. Pettymys oli kuitenkin pienimuotoinen muttei paha.

Kaikki tarjotut ruoat olivat herkullisia, mutta eivät kuitenkaan edellisten paikkojen tapaan luoneet mitään erityisiä WOW-efektejä. Ruoille valitut viinit kuitenkin toimivat erittäin hyvin, josta pisteet meitä palvelleelle, ammattitaitoiselle tarjoilija-sommelierillemme!

IMG_07981.JPG IMG_07991.JPG

Raikkaan hedelmäinen Jean-Baptiste Adam Crémant d'Alsace Brut kuohuviini Ranskan Alsacesta tuoksuu ja maistuu herkulliselta aamuisen matkustamisen jälkeen.

Listalta päätin valita alkuun peura-carpaccion, keskelle lampaankaretta ja jälkiruoaksi tietenkin suklaakakkua pikku herkkusuulle. 

Ennen peuraa pöytään ilmestyy menun ensimmäinen suositusviini Antonin Rodet Château de Mercey Bourgogne Pinot Noir 2015. 

IMG_08041.JPG

Pöytään saapuva peura-carpaccio saa loistavan kaverin Pinot Noir- rypäleestä valmistetusta, kevyehköstä ja marjaisesta punaviinistä.

IMG_08051.JPG

IMG_08061.JPG

Ihastuin jo Ravintola Roux'issa peuranlihaan ja nyt ihastuin siihen vielä enemmän. Tällä kertaa lautaselta ei löytynyt kuusimajoneesia, mallasleipää ja jäkälää vaan peura-carpaccion seurana lautaselta löytyi erinomaista tryffelijuustoa, herkullista yrttimajoneesia ja kirsikkahilloa. Annoksen asettelu on konstailematonta ja peura on piiloutunut tryffelijuuston alle. Minusta se voisi olla enemmän esillä annoksen pääraaka-aineena, mutta koska tämä ei ruoan makuun vaikuttanut, asia on kunnossa.

Kielen mennessään vievän peura-annoksen jälkeen odotan jo viiniä pääruoalle ja se saapuukin pikimiten pöytään. Jatketaan punaviinilinjalla, tarjoilijamme tuo pöytään luomupunaviinin Ranskan Rhônesta, M. Chapoutier Les Meysonniers 2014.

IMG_08081.JPG

Hetkeen mielenkiintoisin punaviini, mitä olen maistellut. Sen tuoksu on kypsän marjainen ja hieman kehittynytkin, nahkainen, yrttinen ja hieman paahteinen. Viinin keskitäyteläinen maku toisti tarkasti tuoksun aromit ja pehmeä tanniinisuus supisti mukavasti suuta.

IMG_08101.JPG

IMG_08111.JPG

Kuten uskalsin odottaakkin, toimi viini hienosti pöytään ilmestyvän roseen lampaankareen kaverina, pehmentäen viinin pehmeän tanniinisuuden. Liha olikin se ainoa osa, jonka kanssa viini toimi. Lautaselta löytyvä munakoiso ja maa-artisokka saivat viinin tuntumaan ikävän voimakkaalta. Herkullinen, konstailematon kokonaisuus.

On jälkiruoan vuoro, sitä ennen pöytään tuodaan 10 vuotta vanha portviini Graham's 10 Years Old Tawny Port. Olimme tarjoilijan kanssa samalla aaltopituudella siitä, että juuri tämä viini sopii suklaajälkiruokien kanssa ja niin sopikin.

IMG_08141.JPG

Vatsa alkaa olla täysi - siis on täysi, kun pöytään ilmestyy tuhti suklaajälkiruoka. Niin herkullista, mutta oli vain pakko luovuttaa. Olin niin täynnä, että lupasin itselleni tämän olevan viimeinen suklaajälkiruoka ikinä. Haha - muuta ei voi sanoa.

IMG_08151.JPG

IMG_08171.JPG

Mukava ravintolakokemus, josta jotain jäi puuttumaan niin palvelusta kuin ruoastakin. Hienoa oli se, miten tarjoilijamme perusteli jokaisen viinisuosituksensa ja onnistui suosituksissaan erinomaisesti. Herkullisia yhdistelmiä.

Restoran Dominicin arvostelu:

Palvelu: 3,5/5
Ruoka: 3,5/5
Hinta-laatusuhde: 4/5

Kokonaisarvosana: 3,5/5

IMG_07971.JPG


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini