Hirvenfileetä ja luomupunkkua Argentiinasta

Tiistai 27.2.2018 klo 20:35


Hiihtoloma lähestyy puolta väliä ja silloin on hyvä hetki herkutella täyteläisellä punaviinillä Argentiinan Mendozasta ja sen seuraksi valmistaa mediumkypsää hirvenfileetä kera uunijuuresten ja punaviinikastikkeen.

Domaine Bousquet Reserve Organic Malbec 2015

Hirvenfileen kaverina toimi luomu punaviini Argentiinasta: Domaine Bousquet Reserve Organic Malbec 2015.

Domaine Bousquetin viinitalo sijaitsee Mendozan alueella Argentiinassa. Mendoza on Argentiinan suurin ja tunnetuin viinintuotantoalue.

Domaine Jean Bousquet on luomuviljelyyn keskittynyt Argentiinalainen viinitalo, jonka on perustanut vuosituhannen vaihteessa kolmannen polven viinintekijä Jean Bousquet. Bousquet osti vuonna 1998 viinitarhan Andien juurelta. Tätä ennen, vuonna 1990 hän tutki Mendozassa viinitarhoja ja tiloja. Bousquetin viinitarha sijaitsee Tupungatossa, Mendozassa. 

IMG_07861.JPG

Domaine Bousquet Reserve Organic Malbec on monien muidenkin Argentiinan punaviinien tapaan erinomainen kumppani grilliruoille. Viini on väriltään tummanpunainen ja lähes läpinäkymätön, mikä onkin Malbec -viineille ominaista. 

Hyvin runsas, tuhti ja tummasävytteinen sekä moniulotteinen tuoksu, joka tuo ensimmäisenä mieleen herukan, hapankirsikan ja paahteisuuden. Melko täyteläinen maku toistaa tuoksun aromimaailman. Mausta voi lisäksi löytää yrttisyyttä, pippurisuutta ja kahviakin. Pitkä ja runsas jälkimaku. Viini saa mukavasti ryhtiä eloisasta hapokkuudestaan ja pehmeästä tanniinisuudestaan. Viini oli mielestäni yllättävänkin helposti lähestyttävä.

IMG_07931.JPG

Viinin seuraksi kokkailin hirven sisäfileetä vuohenjuustolla, paahdettua perunaa, porkkanaa ja punajuurta kera punaviinikastikkeen. Mediumkypsä hirvenliha kesytti hienosti punaviinin pehmeät tanniinit eikä viini säikähdä paahdettuja juureksiakaan. Toimiva kokonaisuus.

IMG_07881.JPG


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini