Viikonvaihteen viinivinkki

Maanantai 26.2.2018


Edellisestä kirjoituksesta onkin taas melkein kaksi viikkoa, joten nyt viimeistään on aika kirjoitella. Työssäoppiminen on viime aikoina vienyt suurimman osan ajasta, joten blogin äärelle en ole pahemmin ehtinyt, tai jaksanutkaan.

Tällä kertaa postausvuoroon pääsi äkkiseltään viikonvaihteen viinivinkki, joka on Chill Out Smooth & Soft Cabernet Sauvignon.

Chill Out Smooth & Soft Cabernet Sauvignon

CHILL OUT -viinisarja lähestyy viinimaailmaa omalla uniikilla ja rennolla tavallaan. LaajaIMG_07831.JPG tuoteperhe koostuu rennoista viineistä, jotka ovat kotoisin eri maista ja kotonaan kaikissa tilanteissa. Pakkaukset on varustettu kätevällä repäisynauhalla, jonka Altia toi ensimmäisenä Suomen viinimarkkinoille. Repäisynauha helpottaa merkittävästi pakkauksen kierrättämistä.

Pohjoismaiden ja Baltian johtavan alkoholijuomayrityksen juuret ovat Nurmijärven Rajamäellä vuonna 1888 perustetussa yhtiössä. Altia valmistaa, maahantuo ja vie laadukkaita viinejä sekä väkeviä alkoholijuomia. 

Tehtaassa valmistettiin painohiivaa ja samalla prosessilla myös väkiviinaa, eetteriä ja etikkaa. Suomen itsenäistymisen jälkeen säädettiin kieltolaki vuonna 1919, ja tehdas siirtyi Suomen valtion omistukseen. 

Viini on väriltään intensiivinen ja sinipunaiseen vivahtava. Melko runsaasta ja erittäin marjaisesta tuoksusta voi löytää selkeitä mustaherukan ja kirsikan vivahteita. Lisäksi siinä on paahteisuutta ja maaperän muhevaa multaa.

Keskitäyteläinen maku, mehukas ja tasainen maku toistaa tuoksun aromimaailman. Suutuntuma on pehmeä, vaikka kypsän marjainen hapokkuus ja kypsät tanniinit antavatkin viinille ryhtiä. Tämä helposti lähestyttävä australialainen punaviini sopii hienosti esimerkiksi noutopöytiin.

IMG_07821.JPG


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini