Testissä Viikinkiravintola Harald

Keskiviikko 24.1.2018


Vaikka Lahdessa on tullut jo hieman yli kaksi vuotta asuttua, on yllättävän vähän tullut kaupungin ravintoloita kierrettyä. Nyt testiin pääsi Vesijärvenkadulla sijaitseva Viikinkiravintola Harald.

Harald on kyllä ravintola, joka selkeästi erottuu muista. Miljöö on vanhanaikainen ja tarjoilijat on pukeutuneet viikinkiasuihin. Itse en moisesta oikein piittaa, pidän enemmän klassisesta mustasta ja valkoisesta väristä ja ne kuuluvat tarjoilijan työasuun.

Maukasta ruokaa

Ruoan puolesta voin suositella Haraldia kaikille. Annokset ovat sopivan kokoisia ja maut hyviä. Minä päätin mennä tällä kertaa kolmella ruokalajilla, joka osoittautui vähän turhan tuhdiksi kokemukseksi, kun tarjoilijamme sähläsi pöytään pääruoaksi 300g pihvin, vaikka olin tilannut 150g pihvin - virheitä sattuu kaikille ja niistä oppii.

IMG_06141.JPG

IMG_06151.JPG

Alkuun tilasin Asgårdin alkukiven, joka sisälsi kuhan poskea, tervasilakkaa, kylmäsavustettua lohta ja villisikaa, viiriäisenkoipea, oliivikastikkeella marinoitua Mäkelän tilan juustoa, hölskykurkkuja, linssi-tomaattisalaattia, kirkastettua metsäsienisalaattia sekä saaristolaisleipää riistamoussella.

Paljon hyviä makuja ja kaunis annos liuskekivelle koottuna.

IMG_06171.JPG

Pääruoaksi tilasin Halvdan Mustan häränpihviä, joka sisälsi viipaloitua Black Angus -härän petit tenderiä, savupaprikakastiketta, kilpiperunaa, paahdettuja juureksia, mustikka-sipulihilloketta sekä rosmariinivaahtoa.

Tilasin tosiaan annoksen 150g kokoisena, mutta tämä meidän vuokratyöfirmasta tullut, ensimmäistä päivää ekstraamassa ollut tarjoilijamme kantoikin sitten pöytään 300g pihvin. Ihmettelinkin aluksi annoksen hurjan isoa kokoa, mutta sen enempää ajattelematta aloitin vain syömään. Ruoan maku oli todella loistava, voin todellakin suositella!

IMG_06191.JPG

Jälkiruoaksi, yllätys yllätys, tilasin valkosuklaalla kuorrutettua suklaakakkua, raparperimoussea, paahdettua valkosuklaata sekä kuusenkerkkä-vaniljakastiketta ja vadelmasiirappia.

Ai että mitä herkkua! Suklaakakun kun yhdisti portviinin kanssa, jonka nimeä en valitettavasti muista, eikä sitä Haraldin sivujen viinilistaltakaan löytynyt - mutta kuitenkin, makuelämys oli loistava.

IMG_06211.JPG

Reipas tarjoilija, huono palvelija

Tarjoilijanamme toiminut ekstraaja saa kyllä pointsit reippaudestaan ja positiivisesta asenteestaan! Hän oli ensimmäistä päivää Haraldissa ekstraamassa ja oli vielä hieman sekaisin kaikesta. Tarjoilupuoli toimi kuitenkin moitteettomasti: annokset ja viinit saatiin pöytään ongelmitta.

Ainoa asia, mihin kiinnitin ja kiinnitän aina paljon huomiota on VÄLIKÄYNTI. Olen itse ravintolatyössä olevana todella tarkka välikäynnin tekemisestä ja välikäynnin tärkeys on opetettu minulle melkeinpä ensimmäisten opetettavien asioiden joukossa El Torossa työharjoittelijana työskennellessäni. Meidän tarjoilijalta välikäynti kuitenkin unohtui, mutta annettakoon se anteeksi, kun ensimmäistä päivää oli töissä.

Viikinkiravintola Haraldin arvostelu:

Palvelu: 2,5/5
Ruoka: 4/5
Hinta-laatusuhde: 3/5

Kokonaisarvosana: 3,5/5


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini