Kampasimpukoita ja cavaa

Tiistai 23.1.2018


Hei vaan kaikille!

Blogin ilme onkin viime postauksen jälkeen totaalisesti muuttunut ja ruskea-punaisesta värimaailmasta on siirrytty sini-valko-mustaan ja useat sivut ovat saaneet hienot "header" -kuvat sekä etusivu upean slideshown. Ja alapalkkiin on nyt myös Facebook feedi ilmestynyt, eli ei muutakun tykkäämään!

Mutta nyt itse asiaan: olen jo pitkään haaveillut kampasimpukoista ja suunnitelmissa onkin ollut niitä kokeilla. Viimeinkin raahasin itseni kaupan pakastekaapille ja nappasin kampasimpukkapaketin ostoskoriin. Olin löytänyt Viinilehden sivuilta hyvän kampasimpukkareseptin, jota toki hieman muuntelin.

Äitini on jo aikaa sitten ilmaissut halunsa maistaa kampasimpukoita, joten kutsuin hänet kanssani niitä maistelemaan, ja hyvinhän ne maistui.

IMG_7695.JPG

Paistettuja kampasimpukoita, versosalaattia, sitruunavinaigrettea ja kurkumamajoneesia

Paistetut kampasimpukat

2-4 kampasimpukkaa per syöjä
suolaa
pippuria
1 limen mehu

Jos kampasimpukat on pakastettu, ota ne vaikka yön yli jääkaappiin rauhassa sulamaan.

Levitä sulaneet kampasimpukat lautaselle ja kuivaa ne huolellisesti talouspaperilla.
Sivele käsin simpukoiden pintaan suolaa ja pippuria ennen paistamista.

Paista kampasimpukat tulikuumalla pannulla reilu minuutti per puoli. Älä yritä kääntää simpukkaa liian aikaisin, koska muuten se tarraa kiinni pannuun ja hajoaa.

Purista simpukoiden päälle limemehua juuri ennen tarjoilua.

Versosalaatti ja sitruunavinaigrette

1 rasia sinimailasen versoja
1 ruukku korianteria

2 rkl laadukasta oliiviöljyä
1 luomu sitruunan mehu
½ tl merisuolaa (hienoa)
½ tl hunajaa

Pese versot ja korianteri. Nypi korianteri ja sekoita se versojen kanssa.

Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu, merisuola ja hunaja keskenään. Mausta versosalaatti vinaigretella juuri ennen tarjoilua.

Kurkumamajoneesi

1 dl majoneesia
½ tl kurkumajauhetta
ripaus suolaa

Sekoita majoneesin ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoile kurkumamajoneesi kampasimpukoiden kanssa.

Etusivubanneri2.JPG

Värikästä kuplivaa simpukoiden seuraksi

Simpukoiden seuraksi valitsin uutena vuotena lahjaksi saamani True Colours Cava Brut kuohuvan.

IMG_7701.JPG

True Colours Cava Brut

True Colours on Altian ja ruotsalaisen ihmisoikeusjärjestön Regnbågsfondenin yhteistyön tulos. Regnbågsfonden toimii ihmisoikeuksien toteutumisen ja seksuaalivähemmistöjen aseman parantamisen eteen eri puolilla maailmaa. True Coloursin synnytti yhteinen halu tuoda jotain merkityksellistä ja kantaaottavaa markkinoille: juhlava kuohuviini edustaa paitsi näiden kahden tahon kannanottoa ihmisoikeuksien puolesta, myös aatteeseen kuuluvaa iloa ja positiivisuutta. Let's celebrate diversity together!

Viini on valmistettu Parellada (41%), Xarel.lo (27%), Macabeo (23%) ja Chardonnay (9%) rypäleistä ja sitä on pullokypsytetty 14 kuukautta.

Viini on väriltään vaaleankeltainen. Puhdaspiirteinen, sitruksinen, runsaan omenainen, hennon mineraalinen, yrttinen ja päärynäinen, hieman paahteinenkin tuoksu. Maku toistaa tarkasti tuoksun aromimaailman ja on ensivaikutelmaltaan raikkaan hedelmäinen ja sitruksinen. Suutuntumaa tuovat hienot kuplat ja mineraalisuus. 

Ruokasuositus viinille on esimerkiksi paistetut punalihaiset kalat, se sopii myös antipastojen ja pikkusuolaisten seuraan tai sellaisenaan nautittavaksi.

IMG_7699.JPG


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini